info@in-verbinding-tcb.nl | +31 625005595

Begeleiding voor scholen

Systemische aanpak van begeleiding voor scholen

 In Verbinding gelooft in de kracht van de school in het netwerk van kinderen en jongeren. Met gerichte trainingen maken wij leerkrachten een nog sterkere schakel. Ook leerlingen kunnen wij verder helpen met trainingen op school. De balans tussen autonomie, relatie en competentie staat steeds centraal.

In Verbinding staat voor een systemische aanpak, waarbij relaties van een kind of jongere belangrijk zijn. Een hulpvraag wordt in een breder perspectief geplaatst, waarbij de school altijd een belangrijke gesprekspartner is. Wij werken met gecertificeerde erkende methoden en kijken altijd samen naar wat past bij de situatie en het beleid op school.

Trainingen voor leerkrachten

De verwachtingen van de rol van de leerkracht worden steeds hoger, wat de werkdruk doet toenemen. Meer competenties rondom specifieke thema’s, zoals autisme, eetstoornissen of hoogbegaafdheid, kunnen een steun zijn voor leerkracht en leerling. Ook het vergroten van de toolkit maakt je sterker als leerkracht, bijvoorbeeld door effectiever te leren communiceren op basis van NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), .

Bekijk het overzicht van onze trainingen

Begeleiding voor kinderen en jongeren

Wij bieden kinderen en jongeren begeleiding om competenties om autonoom te handelen te ontwikkelen, op een actieve, snelle manier. We brengen daarbij een andere manier van kijken mee, waardoor we snel kunnen aansluiten zonder een oordeel uit te spreken. Dat kan op het moment dat er een crisis ontstaan is, maar ook preventief. Begeleiding kan gericht zijn op het ontwikkelen van sociale vaardigheden, rouwverwerking of echtscheidingssituaties. Met leerlingen die lekker in hun vel zitten, lopen zaken lekkerder op school.