info@in-verbinding-tcb.nl | +31 625005595

Begeleiding voor ouder en kind

In verbinding met jou en je gezin

Of je nu doorverwezen bent door school of gemeente, op zoek bent naar PGB-begeleiding of vastloopt in je werk; wij gaan graag met je aan de slag!

We gaan onbevangen het gesprek aan. Alleen zo kunnen we situaties op een andere manier bekijken zodat we jou ook bewust kunnen laten kijken naar wat er nu eigenlijk gebeurt. Jouw autonomie staat centraal, maar dat betekent niet dat je het alleen moet doen. We kijken samen wat je kan helpen en wie je kan helpen.

Autonomie

Weten wat je wilt en daar ook naar handelen, kan moeilijk zijn. Met een combinatie van technieken, vinden we in overleg met jou de beste manier om je in beweging te krijgen, of dat nou op school of studie is, in je sociale omgeving of in je werk.

Bijvoorbeeld met mBIT, een verrassend simpele maar effectieve methode om in contact te komen met je drie intelligenties of breinen. Je leert te luisteren naar je hart, je hoofd en je buik en deze drie te verbinden. Je vindt op deze manier je eigen wijsheid en kan werken aan een bewuster, actiever en gelukkiger leven.

We kunnen daarbij ook kijken naar overtuigingen waarmee je jezelf helpt of blokkeert, met de methode NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren).

Als een angst of nare ervaring jou in de weg zit, dan kunnen de bewezen methodes EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) of IEMT (Integral Eye Movement Therapy) helpen. Je praat over of denkt aan de nare ervaring, terwijl je een opdracht uitvoert die je hersenen afleidt. Dat kan het luisteren naar klikjes zijn of het volgen van een lichtje met je ogen. Deze methode helpt veel mensen met het verwerken van hun ervaring op een snelle en effectieve manier.

Competenties

Als je beter in verbinding staat met jezelf en weet waar je heen wilt, kunnen competenties je ondersteunen. Wij kunnen je helpen deze aan te leren. Denk daarbij aan competenties als boosheidcontrole, moreel redeneren of sociale vaardigheden.

Relaties

Iedereen heeft relaties met mensen om zich heen, bijvoorbeeld op school, werk of in de familie. We brengen samen met jou je netwerk in kaart om te kijken wie jou kan helpen bij de doelen die je wilt bereiken. Een leraar, een collega, de buurvrouw, een professional: ondersteuning is vaak dichterbij dan je denkt.

Begeleiding kan individueel of in kleine groepen plaatsvinden. Wij werken met alle leeftijden. Wij hebben veel ervaring met het begeleiden van mensen met een autisme spectrum stoornis.